top of page
חיפוש
תמונת הסופר/תורד יפה חאיק

מתכונים ורעיונות - שדרוג התפריט היומי


שואלים אותי הרבה, כיצד אפשר לשדרג את האכילה של הילדים.
ריכזתי כאן כמה מההמלצות הקבועות שלי.
לגבי ירקות:
מבעבר לסטנדרטיים (מלפפון, עגבניה וגזר) אפשר לנסות עוד סוגים- קולורבי, כרוב (אצלי אוהבים אותו חי), אפשר כמובן גם כרוב סגול, כרובית חיה, פלפלים צבעוניים…
ארוחות ערב:
אפשר לגוון עם מרקים - רצוי עם קטניות.
מרק אפונה/ שעועית לבנה/ עדשים…אפשר כמובן לטחון אותם ואז בכלל לא רואים מה יש בפנים. מרק כתום טחון.
אם מכינים את הקטניות מראש, ההכנה של המרקים מאד זריזה.
אפשר גם תבשילי קטניות.
מג’דרה למשל.
אצלינו אוהבים אורז ושעועית לבנה.
אני אוהבת את המתכון הזה (עם כוסברה שלמה כד שחס ושלום לא תגיע לצלחת של הילדים. לא חייבים תנור גם, אבל זה לגמרי יוצא יותר טעים).
אפשר גם ירקות בתנור – כרובית, ברוקולי, קישואים, פלפלים, דלעת/ דלורית תפוחי אדמה ובטטות. רק לחתוך, לטבול בשמן זית, עם רוטב סויה/ בלסמי או מלח, אני שמה אבקת שום או שום כתוש וזהו.
יש גם את המתכון הזה של לייזה פאנלים, שהוא מאד מוצלח אצלינו סוכריות בטטה בתנור זה נקרא.
אפשרויות נוספות הן למשל לזניה, שקשוקה, אפילו פלאפל– יש כדורים מוכנים שאפשר לאפות (או לקנות אם רוצים). נכון שיש בהם לא מעט שמן, אבל לא חייבים לאכול הרבה. אפשר גם בצלחת ולא בפיתה, יחד עם הרבה ירקות וטחינה (אם אוהבות). שכל אחת תרכיב מנה לעצמה. אפילו בחצי פיתה או בפיתה “ביס”.
פשטידות למיניהן גם יכולות להיות גיוון.
פשטידות בצל למשל בדכ ילדים אוהבים. למשל לפי המתכון הזה.
הטיגון מאד מוסיף לטעם למרות שאפשר גם בלי. די פשוט להכנה. אם יש זמן אני מעדיפה לטחון את הבצל במעבד מזון. אז אין חתיכות.
לביבות ירק למינהן גם יכולות להיות אחלה תחליף, למשל אלה.

וגם לביבות גבינה הן גיוון נחמד.

45 צפיות0 תגובות
bottom of page